Wonen in Hengelo

Hengelo is een levendige stad met een prachtig winkelhart, veel cultuur en recreatie. Een stad met een vol en jong uitgaansleven, zonnige terrassen en vele evenementen gedurende het hele jaar. Op 10 minuten van het centrum ligt de karakteristieke groene Twentse natuur met beekjes, uitgestrekte bossen en Saksische boerderijen.

image alt

Nieuwbouw in Hengelo

In de nieuwbouwwijk Aan het Pad in Hengelo is vrijwel geen doorgaand verkeer. Het is er dus heerlijk rustig wonen en veilig voor kinderen om buiten te spelen. Bestaande bomenrijen, houtwallen, beken en vijvers zijn allemaal intact gebleven bij de ontwikkeling van de nieuwbouw.

Ook is er veel nieuw groen aangeplant, waardoor de wijk zich kenmerkt door ruimte, rust en natuur. Ook Aan het Pad krijgt een autovrij karakter; de parkeerplaatsen bevinden zich aan de buitenzijde van de woonbuurt.

Visie van het plan

Je verveelt je nooit

In Hengelo hoef je je niet te vervelen. Er is altijd genoeg te doen, voor jong en oud, overdag én ’s avonds. Bezoek een van de musea, galerieën en tentoonstellingen. Met kleine kinderen kun je naar speelparadijzen als Bengeltjesdorp. En jaarlijks zijn er meer dan 300 evenementen. Zoals de Nacht van Hengelo, Heerlijk Hengelo, Amusing Hengelo en de boekenmarkt in het mooie Tuindorp.

image alt

Geschiedenis

Hengelo is een relatief jonge gemeente, die 'pas' ontstond in 1811, hoewel het dorp al in 1802 een eigen dorpsbestuur kreeg. De gemeente kwam in de 19e eeuw tot bloei, tijdens de industriële revolutie. Aanvankelijk was er in Hengelo met name textielindustrie, maar langzaam kwam de focus meer te liggen op de technische industrie. Met name de vestiging van de Stork-fabriek voor machineonderdelen speelde hierin een grote rol. Andere grote fabrieken volgden, waardoor Hengelo bijzonder snel groeide en een stedelijk aanzien kreeg als 'metaalstad'. De geschiedenis van Hengelo vind je terug in de ruim 180 monumentale en beeldbepalende panden. De historische waarde van deze panden is groot, de gemeente besteedt dan ook veel aandacht aan monumentenzorg.

Meer over het nieuwbouwplan Dit is Aan het Pad
Ook wonen in Hengelo? Woningen