Voorzieningen in de buurt

Aan het Pad is het bijzondere sluitstuk van Het Broek, een wijk met een hoog voorzieningenniveau waar al veel mensen hun thuis hebben gevonden. Vlak bij de woningen is een winkelcentrum, een wijkcentrum, een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een stadspark en zijn er 2 basisscholen.

image alt

Winkelen in Hengelo

In het stadscentrum van Hengelo kun je gezellig shoppen, er is ruime keus. Van ketens tot lokale boetiekjes vind je hier. In de gezellige straatjes tref je onder meer food, vintage, interieur en allerlei leuke gadgets. Voor grote winkels zoals IKEA, Mediamarkt, Intersport en Prénatal ben je aan het goede adres op Plein Westermaat. Op donderdagavond is het koopavond en de woensdag en zaterdag zijn marktdagen.

image alt

Eten en drinken

Tijdens het winkelen en natuurlijk daarna kun je neerstrijken op een van de vele terrassen voor een lekkere lunch, kop koffie of een verfrissend drankje. Ook zijn er vele verschillende soorten restaurants: voor sushi, een daghap, Chinees of culinair tafelen bij een restaurant met Michelinster. Houd ruimte voor een heerlijk ijsje als toetje, van het beroemde Van der Poell.

image alt

Kinderopvang

De voorzieningen voor kinderopvang zijn goed geregeld in Hengelo. Er zijn diverse kinderdagverblijven verspreid over de stad te vinden. Er bevinden zich een paar kinderdagverblijven in de buurt van de bouwlocatie. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om thuisoppas te regelen.

Kunst en cultuur

Hengelo heeft een rijk aanbod aan culturele voorzieningen. Zoals het Historisch Museum en het prachtige Rabotheater met een gevarieerd aanbod aan voorstellingen. De Muziekschool staat landelijk bekend om het hoge niveau. In het prachtige pand 'Beursplein' is de bibliotheek gevestigd en vlak achter station is Poppodium Metropool. 

image alt

Sportvoorzieningen

Hengelo beschikt over tal van verschillende sportactiviteiten. Er zijn diverse fitnesscentra te vinden. Er zijn 2 voetbalverenigingen, waaronder de bekende voetbalvereniging Tubantia. Er is een gymnastiekvereniging, een korfbalclub, verschillende tennisverenigingen en ga zo maar door. Voor elk wat wils. Ook is er een sportpark in de buurt. Kinderen kunnen lopend of fietsend naar de sportverenigingen om de hoek.

Hoe kun je Aan het Pad het beste bereiken? Bereikbaarheid
Zoek en vind jouw droomhuis Woningen in Aan het Pad