Voordelen van wonen aan het Tuinpad

18 oktober '23

Autovrij wonen aan het Tuinpad brengt een hoop voordelen met zich mee. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder!

Woongenot op de eerste plaats

Aan het Pad is ontworpen met de groene omgeving als uitgangspunt: voetgangers en fietsers staan op de eerste plaats en de wijk wordt autovrij langs het Tuinpad. Zo is er meer ruimte voor wat er écht toe doet: samen zijn, ontspannen en spelen. De auto’s die in de wijk rijden, worden zoveel mogelijk buiten het zicht geparkeerd, bijvoorbeeld op de aangewezen openbare parkeerplaatsen. Hierdoor rijden er geen auto's over het Tuinpad waardoor kinderen veilig kunnen spelen en iedereen optimaal kan genieten van de groene omgeving.

image alt

1. Diepe achtertuinen

Een diepe achtertuin, wie droomt daar niet van? Het hebben van een diepere achtertuin biedt simpelweg meer privacy. Het creëert een ruimte die verder weg ligt van de buren, waardoor je kunt genieten van een afgeschermde omgeving en je zelf kunt ontspannen in alle rust. Het is dé ideale plek om te genieten van je buitenruimte en je eigen privé-oase te creëren.

2. Groen uitzicht vanuit je keuken én veranda

Alleen al groen zien is goed voor je gezondheid en mentale welzijn. Wist je dat ruimtelijk wonen en veel natuur om je heen zorgt voor meer geluk en minder stress? Alleen al het zien van de kleur groen, zorgt voor rust. Én het werkt ontspannend. Laat je dus heerlijk omringen door groen. Bij de woningen aan het Tuinpad beleef je dat gevoel dus iedere dag! Als je lekker staat te kokkerellen kijk je vanuit de keuken zo uit op het openbaar groen. Of je pakt even een momentje om gezellig met een kop koffie op de veranda te zitten. Kun je ook meteen de spelende kids in de gaten houden. Ideaal!

image alt

3. Veilige omgeving voor kinderen

Doordat er geen auto's rijden geeft het kinderen de vrijheid om zorgeloos buiten te spelen, zonder dat je je als ouder constant zorgen hoeft te maken dat er misschien een verkeersongeval gebeurt. Letterlijk vóór de deur kunnen kinderen fysiek bezig zijn en spelen met andere kids uit de buurt. Hoe fijn is dat?

4. Verkeersveilige woonbuurt

Een verkeersveilige woonbuurt betekent uiteraard ook een betere levenskwaliteit. Je kunt er veilig wandelen, fietsen en sporten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over al te druk verkeer, hoge snelheden of gevaarlijke situaties. En wat ook fijn is, het draagt eveneens bij aan een gevoel van welzijn en een gezondere levensstijl.

image alt

5. Beter voor je gezondheid

Als je auto niet vlak voor de deur staat maar bijvoorbeeld 100 meter verderop, ben je sneller geneigd om de fiets te nemen naar de bakker of de slager. Ondertussen weten we natuurlijk allemaal dat een halfuurtje bewegen per dag gezond is voor iedereen.

6. Positief effect op de luchtkwaliteit

Hoe groener en hoe minder auto's, hoe schoner de lucht. Wat weer zorgt weer voor een goede luchtkwaliteit in je nieuwbouwwoning. Én frisser water. En dat heeft weer allerlei gezondheidsvoordelen. Zet dus lekker de ramen open met lekker weer en snuif de gezonde lucht op.

image alt

7. Ruimte voor ontmoeten van buren

Een groene woonomgeving creëert een levendige ruimte waar mensen samenkomen, een praatje maken en verbinding zoeken. Het is een plek waar spontane ontmoetingen plaatsvinden en waar de mogelijkheden voor interactie toenemen. Daardoor krijg je ook de gelegenheid om op een ongedwongen manier je buren beter te leren kennen. In lijn met het oude spreekwoord luidt: "Een goede buur is beter dan een verre vriend."

8. Betere nachtrust

Autovrij wonen is sowieso goed voor onze gezondheid. In de meeste woonwijken hoor je ’s ochtends vaak de ene na de andere auto starten van mensen die naar hun werk vertrekken. Als die auto’s in een parkeerhaven aan de rand van het plan staan, heb je als bewoner van het tuinpad geen last van dat geluid en geniet je van een betere nachtrust. En een goede nachtrust is de ultieme opkikker voor een buitengewone dag!

Wonen aan het Tuinpad? Schrijf je in!

De verkoop van Aan het Pad fase 1 in Hengelo is in volle gang. Heb je interesse in een woning aan het Tuinpad? Schrijf je snel in bij het bouwnummer van je voorkeur. 

Bekijk het aanbod!
Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
WIl je ook hier wonen? Bekijk het aanbod