Kopers aan het woord: 'Een sfeervolle lokale gemeenschap in Aan ’t Pad'

13 november '23

Een prachtige groene plek om te wonen: ruim, rustig, maar ook vlak bij het centrum van Hengelo. Dat is Aan ’t Pad. Linda, Yannick, Carli en Tycho zijn één van de eerste kopers van dit project. Ze zijn jong, starters op de woningmarkt en gericht op een bewuste toekomst. Investeren in een duurzame woning was voor beide stellen de logische en juiste keuze. De kopers zijn dolenthousiast over hun eerste koopwoning in Aan ’t Pad en heel erg benieuwd wie hun nieuwe buren gaan worden.

image alt

Linda & Yannick

Linda Grafen, project coördinator bij TMC, en Yannick Buser, onderzoeker UvT, wonen nu twee jaar met hun katje Punky in hun huurhuis in het nabijgelegen dorpje Borne. Linda: “Yannick is druk bezig met zijn promotieonderzoek naar verduurzaming van de luchtvaart door vliegtuigen lichter te bouwen. We waren daardoor eigenlijk nog niet dringend op zoek. Echter, toen Aan ’t Pad op ons ‘pad’ kwam, wisten we het meteen: hier gaan wij wonen!”

Yannick: “We konden alle boxen van ons wensenpakket afvinken. En wat het fijne aan nieuwbouw is, is dat we nog ruim de tijd hebben voor we gaan verhuizen.”

image alt

Carli & Tycho

Carli Kroeze, laborant radiotherapie in het Medisch Spectrum Enschede, woont samen met haar oudere broer en haar ouders in Tubbergen. Samen met haar vriend Tycho Kamphuis, IT Consultant, kocht ze haar eerste woning in Aan ’t Pad.

Carli: “Wij hadden in eerste instantie geen voorkeur voor nieuwbouw, maar toen we dit project zagen waren we meteen verkocht. Met name het vele groen, de locatie en de duurzame voordelen van Aan ’t Pad trokken ons aan.”

Waarom aan het tuinpad?

Yannick: “Linda en ik hebben specifiek gekozen voor een woning aan het autovrije tuinpad. Heerlijk als je omringd bent door rust, groen en geen auto’s voor de deur! Hoe uniek en knus is dat? Wij hopen dat dit zorgt voor een sfeervolle lokale gemeenschap.” Linda: “Wij hebben geen kinderen, maar je kan je kind hier met een gerust hart voor de deur laten spelen. Nu wonen wij in een 30 km zone en daar is het echt nog opletten of er geen kinderen de straat op rennen als je de hoek om komt rijden. Hier Aan ’t Pad is het veilig voor als wij bijvoorbeeld ons nichtje op bezoek hebben. Wat voor ons ook een enorme pre is, is de grote tuin! Een nieuwbouwwoning met zoveel goede voorzieningen én een grote tuin zie je niet vaak. Ik heb veel woningen gezien met postzegeltuintjes. Dat kan ook prima zijn, maar wij zijn echt buitenmensen en houden van tuinieren.” Yannick: “De grootte van het huis (135m2) is voor ons twee perfect. We vinden het fijn om iets meer buiten Hengelo te zitten en de rust en de ruimte om de stad heen te ervaren.”

Carli: “Tycho en ik zochten specifiek een woning in Twente. We werken er allebei en we voelen ons hier thuis. Aan ’t Pad is dicht bij uitvalswegen en heeft een ideale ligging: dicht bij werk, familie en vrienden. Het dorpse karakter van de wijk trok ons gelijk aan. Je woont wel in de stad, maar zo voelt het niet. We zijn ook dol op de prachtige architectuur van de woningen vanwege de warme zand tinten en houten elementen. Wat we ook een groot voordeel vinden van nieuwbouw is dat we ons huis volledig naar eigen smaak kunnen maken.”

Goed voor de wereld en de portemonnee

Linda: “We wilden een woning waar we zelf niet hoeven te verbouwen om het huis duurzamer te maken. Het is beter als het direct duurzaam opgebouwd wordt. Een ander voordeel is dat nieuwbouw in het begin niet zo veel onderhoud nodig heeft.” Yannick: “Een grote pre van nieuwbouw is dat het aan de hedendaagse standaarden voldoet. Er gaat in de wereld veel veranderen. Ik geloof dat we vanuit de maatschappij aan steeds meer regels moeten voldoen. Dan kun je beter in een koophuis investeren waar je voldoet aan de standaarden van die tijd.” De woning van Linda en Yannick heeft een tuin op het noorden en een veranda op het zuiden. Linda: “De zomers worden alleen maar warmer en daarom is het zo fijn dat de tuin op het noorden ligt en het huis is voorzien van goede isolatiewaardes. Wij zitten goed op ons toekomstbestendige plekje!”

Carli: “De duurzame aspecten van de woning is wat ons ook direct aantrok. De woning is energiezuinig, voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. In dit huis ben je gericht op de toekomst en dat is voor ons heel belangrijk. Bij een bestaande woning moet je eerst verbouwen en kom je nooit op hetzelfde energielabel als bij nieuwbouw. De duurzame voordelen van een nieuwbouwwoning zijn goed voor de wereld en je portemonnee. Het is fijn voor je eigen energiekosten en we moeten zelf ook ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Wij vinden dit daarom een hele goede investering op meerdere vlakken.”

Groenhypotheek

Carli: “Wij zijn ontzettend blij met onze groenhypotheek bij Rabobank. Toen wij de optie toegewezen kregen zijn wij benaderd door Rabobank. Het is één van de weinige banken die deze hypotheek aanbiedt en is een stuk goedkoper dan de andere banken waar wij mee in gesprek zijn geweest. Dit scheelt per maand een aanzienlijk bedrag en maakt de koop van de woning voor ons financieel aantrekkelijker. Een heel mooi initiatief voor mensen die een nieuwbouwwoning kopen.”

Koopproces

Yannick: “Wij zitten met onze hypotheek onder de NHG-grens. Dat is voor ons als starters zeer interessant.” Linda: “Wat voor ons ook heel fijn was, bij de aankoop van onze eerste woning, is dat we de ruimte kregen om vragen te stellen en na te denken. We kregen de optie toegewezen en voelden geen druk dat we gehaast een beslissing moesten maken. Het is toch een spannende keuze. We kregen zelfs uitstel omdat we op vakantie gingen.” Yannick: “We werden als serieuze kopers behandeld. Het was een soepele ervaring met de makelaar. Absoluut.”

Carli: “De inschrijving was helder en de makelaar voorzag ons goed van informatie. We hadden de regie zelf in handen wanneer we iets moesten tekenen. Ook kregen we ruim voldoende tijd om een weloverwogen keuze te maken.”

Zin in!

Linda: “Ik kan niet wachten om te tuinieren. Ik hoop dat we met de buren een community kunnen vormen om hier samen aan de slag te gaan.” Yannick: “Waar ik het meest naar uitkijk is dat dit echt onze woning wordt, waar we alles naar onze smaak kunnen maken. We zijn heel erg benieuwd wie er met ons in dit project gaan wonen. We kijken er met veel enthousiasme naar uit!”

Carli: “Tycho en ik kijken ernaar uit om in een groene en veilige wijk te wonen. We hopen hier gezamenlijk, met onze nieuwe buren, op een mooi nieuw begin van ons leven in Aan ’t Pad.”

Ook wonen in Aan ’t Pad?

Word jij de nieuwe buurtbewoner van Linda, Yannick, Carli en Tycho? Bekijk hier het aanbod!

Heb je een vraag? We helpen je graag verder
Ook een woning kopen in Aan het Pad? Zó werkt het!