Meer over meerwerk

5 januari '24

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Met een uitbouw, schuifpui of openslaande deuren? Je kunt er nu alvast over na gaan denken want alle meerwerkprijzen en optietekeningen kan je vinden onder jouw favoriete bouwnummer.

Meer- en minderwerk

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je kunt een woning casco kopen -dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting,  en regelt dan de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Natuurlijk kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt, de aannemer biedt een standaard model en daar kun je op inspelen. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken. Dit alles is in de koperskeuzelijst opgenomen, deze vind je onder het kopje downloads bij een woning op deze website.

Nieuwbouw Meerwerk

Opties in Aan het Pad

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk aan jouw woning in Aan het Pad?! Er zijn verschillende woningtypes in dit project. De hoekwoning, de tussenwoning, de 2 onder 1 kapwoning en de vrijstaande woning. 

Ruimte: de keuze voor een ‘kleine’ uitbouw waarmee je je benedenverdieping een flinke extra ruimte geeft en de keuze voor een nog grotere uitbouw. En als we toch aan de achterzijde zijn kunnen we gelijk de opties bespreken van de schuifpui. Die kan namelijk extra breed opgeleverd worden of je kunt voor openslaande deuren in verschillende varianten kiezen. Heerlijk toch op een zomerse dag lekker alle deuren naar de tuin open!

Jouw details

Er zijn ook veel opties mogelijk voor de verdiepingen. En er zijn kleinere zaken waar je misschien niet direct aan zou denken, maar die wel heel handig zijn: wat denk je van een vorstbestendige buitenkraan of een extra aansluiting in de keuken? Wanneer je nu instapt in een nieuwbouwproject, kun je al deze meer- en/of minderwerken opnemen.

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur of verkoopmakelaar rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan een woning in Aan het Pad? Bekijk dan de woningen en vind onder het kopje downloads de koperskeuzelijst.

Keuzelijst Hoek- en Tussenwoningen

Keuzelijst Hoek- en Tussenwoningen
Bekijk de opties

Keuzelijst - Twee onder een kapwoningen

Keuzelijst - Twee onder een kapwoningen
Bekijk de opties

Keuzelijst - Vrijstaande woningen

Keuzelijst - Vrijstaande woningen
Bekijk de opties
Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
Ook wonen in Aan het Pad? Bekijk het aanbod