Voordelen van wonen in Hengelo

26 januari '23

Aan het Pad is een nieuwbouwproject in Hengelo. In deze Overijsselse plaats zijn scholen in overvloed, shop je tot je een ons weegt en sta je met een half been in buurland Duitsland. Meer weten over de voordelen van wonen in Hengelo? Lees mee!

Duitse buren

Hengelo ligt een kleine 20km van de landsgrens met buurland Duitsland en dat is absoluut een fijne bijkomstigheid. Net over de grens zijn boodschappen en benzine namelijk een stuk goedkoper. En mocht je ‘s winters zin hebben in een gezellige kerstmarkt met glühwein, bratwurst en een kerstkoor, dan ben je in Duitsland aan het juiste adres.

Een levendig centrum

Het centrum van Hengelo is levendig en beschikt over veel voorzieningen. Denk aan een prachtig winkelhart, eindeloos veel zonnige terrassen en niet te vergeten, cultuur. Van het Twents Techniekmuseum HEIM tot de Spoorfietsbaan en het nostalgische pretpark Waarbeek. Maar ook muziekliefhebbers halen in Hengelo hun hart op. Bij Poppodium Metropool spelen de tofste bands en artiesten. Het maakt niet uit hoe oud je bent, hier is werkelijk vanalles te beleven.

Grote educatiekeuze

Naast gezelligheid zit het met educatie in Hengelo ook goed. Met een groot aanbod aan basis- en middelbare scholen is er voor ieder kind wat wils. Daarnaast zijn er diverse kinderdagverblijven verspreid over de stad te vinden. En het is natuurlijk altijd mogelijk om thuisoppas te regelen. Voor vervolgstudies ben je binnen no-time in naastgelegen Enschede.

Dagje Enschede

Naast vervolgopleidingen is Enschede ook goed voor een dagje of weekendje uit. Je vindt hier bijzondere musea als het Rijksmuseum Twente, maar ook de Grolsch Brouwerij en de mooiste synagoge van West-Europa. En natuurlijk kun je hier shoppen tot je erbij neervalt. Het H.J. van Heekplein en omgeving is berucht onder de winkelliefhebbers. 

Goed bereikbaar

In Hengelo is het OV je beste vriend. Van streekvervoer tot de trein, alles is hier dichtbij. Maar ook met de auto rijd je via de Beneluxlaan zo de A1 op richting Apeldoorn of de Duitse grens. Via de N-wegen ben je in 20 minuten in Almelo of Enschede.bos

Natuurlijk veel natuur

Ontdek het groene karakter van Hengelo en omgeving. Op 10 minuten van het centrum ligt de karakteristieke groene Twentse natuur met beekjes, uitgestrekte bossen en Saksische boerderijen. Maak de mooiste fietstochten via het fietsknooppuntennetwerk Twente of wandel door weilanden en langs heidevelden. Durfals pakken uiteraard lekker de mountainbike en leven zich uit in het bos.

Lekker actief

Hengelo beschikt over veel verschillende sportactiviteiten. Van fitnesscentra tot voetbalverenigingen zoals Tubantia. Maar ook korfbal-, tennis- en gymnastiekfanaten halen hier hun hart op. Wat je ook kiest, alles is in de buurt, dus kinderen lopen of fietsen met gemak naar het sportveld.

Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
Heb jij een vraag? Neem contact met ons op